Здравейте колеги,от 4 месеца съм с Алфа 156 и съм много вманиачен на тема глезене и потдръжка.Мразя нещо да не е наред нещо да скрацне да хлопне.Дотук съм налял 1000 лв. грубо.Остана едно нещо което ме дразни страшно много.Като сменях гарнитура видях,че вътре в мотора е голям леш ,много нагар мн нещо,много ме притеснява и много ме дразни.Въпроса ми е как да го изчистя - добавки ,промивки .... или каквото там трябва да се направи. + - на процедурите ....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нагар в мотора:За или против промивки
Collapse
X
-
Прави "нищо" , ама съвсем нищо!!!!!!
Тия отлагания се махат само при ремонт. Каквито и буламачи да слагаш, може само да паднат утайките и сети сде къде ще отидат?!
Правилно! Във филтъра, а после, понеже той ще се задръсти, ще се разходят по коляновия вал. разпределителните и като запушат маслената система, на тебе оставям да работи въображението!
Слагай добро масло, както те посъветва колегаста, но никакви миещи добавки!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от 4ofito Покажи съобщениеЗдравейте колеги,от 4 месеца съм с Алфа 156 и съм много вманиачен на тема глезене и потдръжка.Мразя нещо да не е наред нещо да скрацне да хлопне.Дотук съм налял 1000 лв. грубо.Остана едно нещо което ме дразни страшно много.Като сменях гарнитура видях,че вътре в мотора е голям леш ,много нагар мн нещо,много ме притеснява и много ме дразни.Въпроса ми е как да го изчистя - добавки ,промивки .... или каквото там трябва да се направи. + - на процедурите ....sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment